Vandaag ga ik Jezus zien……. Misschien een rare tekst om mee te beginnen. Ik ben niet dood en ook de opname is nog niet geweest en toch heb ik vandaag Jezus gezien.

Vandaag was en bijzondere dag voor het eerst tijdens ons verblijf in uganda was er een ontmoeting geregeld met onze sponsor kinderen. Een zo abstract en afstandelijk de naam van het projectklinkt (cdc ug134). Zo bevlogen zijn de kinderen en staf binnen dat project. Niks afstandelijk….maar hartstochtelijk, liefdevol, vol inzet en passie dit project is een succesverhaal. Honderden kinderen hebben dankzij dit project en betere toekomst. In 2000 zijn ze begonnen en inmiddels zijn de eerste deelnemers afgestudeerd en werken mee als vrijwilliger of weken voor compassion zodat kinderen die in dezelfde situatie zaten als zij 15 jaar geleden en betere toekomst krijgen.

We hadden een huisbezoek bij Robert. Robert is 20 en al jaren wees. Toen we de informatie kregen over hem voor ons bezoek aan hem bekroop mij een angstig gevoel. Nog steeds de slippen van kampala op mijn netvlies dacht ik dat het bij hem wel heel erg zou zijn. Dat had ik dus goed mis. Robert is erg volwassen voor zijn leeftijd. Hij drinkt niet gaat niet uit een geeft zijn geld niet uit aan domme dingen. Als hij vakantie heeft van school werkt hij hard bij een bouwbedrijf. En anders is hij wel bezig in zijn tuin. Zo heeft hij een fiets twee varkens en zaad voor gewassen gekocht. Zijn huisje is vlekkeloos (nou ja op z’n Afrikaans dan hè) schoon en opgeruimd. Ondanks het trauma heeft hij zijn zakjes goed op orde.

Op het project worden we uitgebreid welkom geheten Door jan en alleman. We worden binnen een kwartier zeker50x bedankt. En de time keeper vond dat een uitloop van een uur gerechtvaardigd was waar men dan ook grif gebruik van maakte Door ons nog vaker te bedanken. Hierna was het grote moment aangebroken. Het ontmoeten van onze sponsor kinderen. Mijn sponsor kind heet joshua. Eem bij het voorstellen vloog de moeder mij al dankend om de nek. Iets wat mij zeer verbaasde want dat is niet de juiste omgangsvorm hier. Joshua vond het wel spannend en aarzelend pakte hij mijn hand en we liepen naar buiten. Gevolgd Door mama joshua. Eenmaal buiten kwamen er in gesprek er was eigenlijk maar 1 ding wat zijn van mijn wilde weten. De woorden die ze duidelijk vaak had gerepeteerd kwamen stamelend over haar lippen: are you saved? Wow. .wat mij betreft de beste openingstijden vraag ooit. Het danken was mooi en belangrijk maar er was een vraag die hart echt bezig hield: are you saved…. op mijn bevestigende antwoord gaf ze me de mooiste glimlach allertijden. Har gebed was waarschijnlijk verhoord. En sponsor voor haar kind die Jezus kent als zo’n verlosser en heer.

Vandaag heb ik Jezus gezien…in de ogen van die twintig jarige wees. In de glimlach van de moeder van joshua en nog het meest in de ogen van Jezus ( joshua is de Hebreeuwse versie van Jezus) toen we een voetbal naar elkaar over trapten, want dat wilde hij echt…voetballen met zijn sponsor….getuigd in het hotel moest ik aan Marcus 9:36-37 denken en dacht…ha ik heb echt Jezus gezien vandaag…..

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *